AAN VRAGEN

Onze aandacht verschuift naar de implementatie van onderzoeksresultaten. Binnenkort kunt u hier meer informatie vinden.

Home

Doelstelling

Het Zorgondersteuningsfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van cliënten en richt zich momenteel op tien organisaties in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. Het fonds stimuleert zorgverleners en cliënten om zélf op zoek te gaan naar concrete oplossingen. Hun praktijkgerichte onderzoeken ondersteunen we financieel. Ieder thema is mogelijk – zolang de subsidieaanvraag er maar op is gericht dat collega’s en cliënten in de dagelijkse zorgpraktijk van de opgedane kennis gaan profiteren.

Onze subsidies

PRAKTIJK­GERICHTE ONDERZOEKEN

Aanvragen zijn op het moment niet mogelijk.

U hebt een idee om de zorg te verbeteren? Of loopt u alsmaar tegen een praktisch probleem aan waarvoor geen goede oplossing bestaat? Als u hier samen met andere zorgverleners, cliënten of mantelzorgers onderzoek naar wilt doen, kunnen we dat financieel ondersteunen. Het gaat om betekenisvolle, maar overzichtelijke vraagstukken uit de dagelijkse zorgpraktijk; het onderzoek én de implementatie zijn binnen twee jaar te realiseren.

MASTER­OPLEIDINGEN

Aanvragen niet meer mogelijk!

Onderzoek doen in opleidingsverband? Dankzij een universiteit of hogeschool vergroot u uw kennis en vertaalt u deze naar uw praktijk. Jaarlijks ondersteunen we per sector twee masteropleidingen. Met deze subsidie kunnen zorgprofessionals voor de helft van hun dienstverband worden vrijgesteld. De subsidie is bedoeld voor masters die praktijkgericht onderzoek stevig hebben ingebed in het curriculum. De thesis gaat over een vraagstuk dat is gesignaleerd door zorgverleners, cliënten of mantelzorgers.

PROEF­SCHRIFTEN

Aanvragen niet meer mogelijk!

Daarnaast hebben we jaarlijks enkele promotietrajecten gesubsidieerd. De subsidie voor dit type onderzoek is echter volledig gebruikt. Zowel zorgprofessionals als cliënten kwamen hiervoor in aanmerking; zij konden gedurende maximaal vijf jaar door ons worden ondersteund. Het academische proefschrift is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van cliënten en de zorg die daarvoor nodig is. Het onderzoek heeft een sterke wetenschappelijke en praktische relevantie voor de gehele sector.

Actueel

Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Twitter
Linked-in
Youtube