AAN VRAGEN

Onze huidige subsidieronde is open tot 1 september 2022

Home

Doelstelling

Het Zorgondersteuningsfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van cliënten en richt zich momenteel op tien organisaties in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. Het fonds stimuleert zorgverleners en cliënten om zélf op zoek te gaan naar concrete oplossingen. Hun praktijkgerichte onderzoeken ondersteunen we financieel. Ieder thema is mogelijk – zolang de subsidieaanvraag er maar op is gericht dat collega’s en cliënten in de dagelijkse zorgpraktijk van de opgedane kennis gaan profiteren.

Onze subsidies

PRAKTIJK­GERICHTE ONDERZOEKEN

U hebt een idee om de zorg te verbeteren? Of loopt u alsmaar tegen een praktisch probleem aan waarvoor geen goede oplossing bestaat? Als u hier samen met andere zorgverleners, cliënten of mantelzorgers onderzoek naar wilt doen, kunnen we dat financieel ondersteunen. Het gaat om betekenisvolle, maar overzichtelijke vraagstukken uit de dagelijkse zorgpraktijk; het onderzoek én de implementatie zijn binnen twee jaar te realiseren.

MASTER­OPLEIDINGEN

Onderzoek doen in opleidingsverband? Dankzij een universiteit of hogeschool vergroot u uw kennis en vertaalt u deze naar uw praktijk. Jaarlijks ondersteunen we per sector twee masteropleidingen. Met deze subsidie kunnen zorgprofessionals voor de helft van hun dienstverband worden vrijgesteld. De subsidie is bedoeld voor masters die praktijkgericht onderzoek stevig hebben ingebed in het curriculum. De thesis gaat over een vraagstuk dat is gesignaleerd door zorgverleners, cliënten of mantelzorgers.

PROEF­SCHRIFTEN

Daarnaast subsidiëren we jaarlijks enkele promotietrajecten. Zowel zorgprofessionals als cliënten komen hiervoor in aanmerking; zij kunnen gedurende maximaal vijf jaar door ons worden ondersteund. Het academische proefschrift is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van cliënten en de zorg die daarvoor nodig is. Het onderzoek heeft een sterke wetenschappelijke en praktische relevantie voor de gehele sector.

Actueel

Ergotherapeut Michael Zonneveld doet via het #Zorgondersteuningsfonds bij @Topaz_zorg promotieonderzoek naar hoe de ambulantisering van de geriatrische revalidatiezorg met behulp van eHealth bevorderd kan worden https://zorgondersteuningsfonds.nl/wordpress/met-e-health-revalidanten-helpen-hun-zelfstandigheid-te-behouden/

Fionneke Bos, postdoc onderzoeker bij GGZ Drenthe, onderzoekt of de innovatieve dagboekmethode PETRA mensen die langdurige ambulante psychiatrische zorg krijgen kan helpen grip te krijgen op hun klachten https://zorgondersteuningsfonds.nl/wordpress/petra-helpt-clienten-ontdekken-wat-bij-hen-past/ #zorgondersteuningsfonds

Jobcoaches zijn een schakel tussen de cliënt, de werkgever en de persoonlijk begeleider, blijkt uit onderzoek door @MiddinOnline en @CordaanNL naar #JobWise met steun van het #Zorgondersteuningsfonds. Lees hier meer:
https://zorgondersteuningsfonds.nl/wordpress/jobcoaches-hebben-een-belangrijke-verbindende-rol/

Twitter
Linked-in
Youtube